Spaghetti al tonno sott’olio in bianco – Spaghetti met tonijn

Een letterlijke vertaling van de naam van dit gerecht is bijna voldoende om het te kunnen klaarmaken: spaghetti met tonijn uit blik zonder tomaten. Er worden nog wat kappertjes en ansjovisjes toegevoegd en klaar. Dit is weer zo’n interessant pastagerecht omdat alle ingrediënten in principe in de voorraadkast aanwezig zouden moeten zijn. Vooral populair in Versilia, waar er een rode wijn wordt bij gedronken.

Wie wil kan ook nog wat tomaten toevoegen onder de vorm van 200 gram passata.

Ingrediënten

  • 400gr spaghetti
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (probeer ventresca te vinden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een gekneusd knoflookteentje
  • 5 ansjovisfilets uit blik
  • flinke eetlepel kappertjes, afgespoeld
  • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie

Bereiding

Kook de pasta in 5 liter gezouten water beetgaar. Verwarm ondertussen de olijfolie en fruit de knoflook even aan. Voeg de uitgelekte en verkruimelde tonijn toe, evenals de ansjovis en de kappertjes. Kruid met zwarte peper en eventueel een beetje zout. Laat op zacht vuur even sudderen, zodat de smaken samensmelten. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Goed mengen, bestrooien met de gehakte peterselie en opdienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s