Cozze marinate al prezzemolo – gemarineerde mosselen

Dit eenvoudig recept kan best geserveerd worden als onderdeel van een antipasto misto.  Het kan ruim op voorhand worden klaargemaakt, ziet er spectaculair uit, en smaakt heerlijk.

Bereid 1 kg mosselen op de klassieke manier, met odori (ui, selder, peterselie, tijm en een teentje knoflook) en een glaasje witte wijn. Maak ondertussen de marinade: 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel citroensap, 5 eetlepels olijfolie, een gesnipperd sjalotje en een groot handvol fijngehakte bladpeterselie.  Breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper.

Verwijder één helft van de mosselschelpen en leg de mosselen op een grote dienschaal.  Doe een beetje marinade in elke mossel, dek af met vershoudfolie en laat minstens één uur marineren op een koele plaats (niet de koelkast!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s