Saltimbocca alla romana – Kalfslapjes met salie en prosciutto

Saltimbocca betekent “spring in de mond”, dus afgaand op de naam mag je verwachten dat dit een zeer smakelijk gerecht is. Dun gesneden kalfsvlees, prosciutto crudo en verse salie zijn de hoofdingrediënten. Bij sommige recepten worden de ingrediënten dubbelgevouwen, en bij andere opgerold tot involtini. De standaardmethode hieronder is het vastprikken van de salie op het kalfsvlees met de ham.

Ingrediënten

  • 8 kalfsoesters, circa 500 gram totaalgewicht
  • 8 plakjes luchtgedroogde prosciutto crudo, bijvoorbeeld Parmaham
  • 8 verse salieblaadjes
  • bloem, voor het bestuiven
  • 30 gram boter
  • 2 deciliter droge witte wijn

Bereiding

Plet de kalfsoesters licht met een vleeshamer. Snijd de plakken ham bij, zodat ze iets kleiner zijn dan de kalfsoesters. Leg een plak ham en een salieblaadje op elk stuk kalfsvlees, en zet vast met een tandenstoker of cocktailprikker.

Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bestuif de plakken kalfsvlees licht met de bloem. Leg het vlees in de pan met de ham naar onder en bak ongeveer 1 minuut. Draai om en bak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout, draai het vuur wat lager en laat nog een 5-tal minuten bakken, tot het vlees gaar en goudbruin is.

Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Draai het vuur hoger, blus de pan met de witte wijn, en breng aan de kook. Schraap de aanbaksels in de pan los, en laat koken tot bijna al het vocht verdampt is. Giet de saus over het kalfsvlees en dien op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s