Skip to content


Coniglio con salvia – Konijn met salie

Coniglio

Dit eenvoudig gerecht kan zo worden geserveerd, maar kan ook worden gebruikt als saus voor pasta. Het vlees wordt van de botjes verwijderd, en dan terug door de saus geroerd. Opdienen met tagliatelle.

Ingrediƫnten

  • 1 konijn, in 8 stukken verdeeld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram pancetta, in blokjes
  • 1 ui, 2 wortelen en een tak selder, in blokjes gesneden (soffritto)
  • 250 gram tomatenblokjes
  • 1,5 dl witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 blaadjes salie

Verhit de olijfolie in een grote pot. Kruid het konijn met peper en zout, en braad het dan rondom aan gedurende een tiental minuten. Haal het konijn uit de pot. Voeg de pancetta en de soffritto toe en laat 10 minuten bakken. Voeg dan de tomatenblokjes en de witte wijn toe, en breng terug aan de kook. Het konijn mag dan bij de saus, evenals de laurier en de salie. Laat alles nog een uurtje sudderen, met het deksel op de pot, tot het konijn gaar is.

Serveren met brood en eventueel een eenvoudige salade.

Een jonge Chianti past hier goed bij.

 

Posted in carne, secondi.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.