Skip to content


Trenette alla Genovese – Pasta met boontjes, aardappelen en pesto

Photo credits: La Fascetta

Dit is een pastabereiding uit Genoa. Aan het klassieke Ligurische gerecht, pasta met pesto, worden groene bonen en aardappelen toegevoegd. De boontjes en de aardappelen worden samen met de pasta gekookt. Afgieten, pesto er doorroeren en het gerecht is klaar.

Als je geen trenette kan vinden kun je deze best vervangen door linguine. En wat de pesto betreft: je hoeft deze niet echt zelf te maken. Een artisanale van goede kwaliteit uit een bokaaltje is een prima optie. Koop wel de klassieke pesto (ingrediënten: basilicum, olijfolie, pijnboompitten, pecorino en parmigiano-reggiano kaas, knoflook), en niet één van de vele varianten die beschikbaar (en in de mode) zijn.

Ingrediënten

  • 350 gram trenette (of linguine)
  • 150 gram sperzieboontjes, afgehaald ,gewassen en in twee gesneden
  • 3 kleine aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (ongeveer 300 gram)
  • 50 gram pesto

Bereiding

Breng een grote pot water aan de kook. Zodra het water kookt een flinke soeplepel zout toevoegen, evenals de aardappelen en de boontjes. Kook gedurende 5 minuten, en doe er dan de pasta bij. Kook de pasta beetgaar (voor de kooktijd, zie de instructies op de verpakking). Doe de pesto in een grote serveerschaal, en roer deze los met een flinke eetlepel van het kookwater van de pasta. Giet de pasta af, en voeg deze onmiddellijk toe aan de pesto. Eventueel kan je er nog een beetje versgeraspte Parmigiano-Reggiano bij serveren, maar vergeet niet dat er al flink wat kaas in de pesto zit.

Posted in Cucinone, pasta, primi.

Tagged with , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.