Skip to content


Penne all’arrabbiata

Dit gerecht is een specialiteit van Lazio, en betekent letterlijk ‘boze’ penne. Dit verwijst naar de ruime hoeveelheid Spaanse peper die wordt toegevoegd, waardoor de saus erg pikant wordt. Dit is natuurlijk persoonlijk, en het is dan ook moeilijk om een juiste hoeveelheid peperoncini te geven. De bedoeling is wel dat de saus pikant wordt, anders heb je een gewone tomatensaus. De pecorino kaas is optioneel. Probeer het recept eens zonder en met kaas.

Ingrediƫnten

  • 400 gram penne van een goede kwaliteit
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 400 gram tomaten uit blik, met hun vocht en grof gehakt
  • 2 rode chilipepers (peperoncini)
  • zout
  • versgeraspte pecorino (optioneel)

Bereiding

Verhit de olie een pan, voeg de knoflook en de ui toe, en bak deze enkele minuutjes. Voeg dan de tomaten, chilipeper en een beetje zout toe en laat 30 minuten sudderen. Kook ondertussen de pasta gaar in 3 liter kokend water waar een eetlepel zout aan is toegevoegd. Giet de pasta af, en meng die met de saus. Roer er eventueel de kaas door en serveer onmiddellijk.

Posted in klassiekers, pasta, primi.

Tagged with , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.