Skip to content


Puré di patate con zucchine saltate – Aardappelpuree met courgettes

Een eenvoudig receptje voor een lekkere aardappelpuree met courgettes. De toevoeging van boter, melk en kaas kan misschien erg on-Italiaans lijken, maar toch. Emilia Romagna is echt wel het land van melk en aanverwante producten. Dat gaat zover, dat zelfs in het klassieke recept voor ragù bolognese melk wordt toegevoegd.  De overvloed aan melk heeft ook geleid tot de productie van Parmigiano-Reggiano; voor 1 bol kaas van ongeveer 35 kilogram is 500 liter melk nodig!

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelen
  • 300 gram stevige jonge courgettes
  • 50 gram boter
  • 1,5 dl melk
  • 75 gram geraspte Parmigiano-Reggiano

Bereiding

Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Was de courgettes onder koud water, en snij de uiteinden af. Snij ze vervolgens in staafjes van ongeveer 1 cm breed en 5 cm lang. Doe de courgettestaafjes in een grote pan met 15 gram boter. Breng op smaak met zout en bak ze op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Pureer de aardappelen en voeg de resterende boter toe. Warm de melk op, en voeg deze al roerend toe aan de aardappelpuree. Voeg de kaas toe en roer alles goed door mekaar. Meng de courgettestaafjes voorzichtig onder de aardappelpuree. Breng eventueel verder op smaak met zout, en serveer onmiddellijk.

Posted in contorni.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.