Skip to content


Salsicce con lenticchie – Worst met linzen

Worst met linzen

Dit is een eenvoudig gerecht, dat vertrekt van de basisbereiding van linzen: lenticchie in umido. Linzen behoren tot de oudste peulvruchten. Ze zijn goedkoop, hebben een hoge voedingswaarde en zijn makkelijk verteerbaar.

Gedroogde linzen moeten altijd goed afgespoeld worden onder koud water. Over de noodzaak om linzen te weken, zijn er verschillende meningen. 8 tot 12 uur weken vermindert de kooktijd aanzienlijk, maar neemt ook wat smaak weg. Gebruik bij voorkeur linzen van Castelluccio di Norcia. Deze zijn bijzonder smakelijk, moeten niet geweekt worden, en zijn gaar in 20 minuten.

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 varkensworsten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 100 gram pancetta, in blokjes gesneden
  • 200 gram linzen van Castelluccio
  • 1 glas rode wijn
  • 4 dl bouillon
  • 1 laurierblaadje
  • enkele takjes verse tijm

Verhit de olijfolie in een pan, en bruin de worsten rondom aan. Haal ze uit de pan, Bak de ui en de pancetta in de pan, tot de ui mooi bruin is. Voeg dan de linzen en de rode wijn toe. Laat de wijn een beetje inkoken, voeg dan de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe, doe de worsten terug in de pan en zet er een deksel op. Laat 20 tot 25 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn. Indien er te weinig vocht is, voeg dan een beetje water toe. Als er te veel vocht is, het deksel van de pan halen en het overtollige vocht laten verdampen.

Posted in carne, contorni.

Tagged with , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.