Skip to content


Minestra di riso alla rustica – Rijstsoep met spinazie

Minestra di riso

.

Dit is een hartige wintersoep, die gebaseerd is op eenvoudige, makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Ze wordt extra voedzaam gemaakt door de toevoeging van rijst. Als de soep een tijdje staat wordt ze aanzienlijk dikker, omdat de rijst het vocht blijft opslorpen. Voeg tijdens het opwarmen van een restje soep eventueel wat water toe. Een alternatief is een “plak” soep op te warmen in de oven, een beetje zoals ribollita hoort geserveerd te worden.
.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 stengels wit van prei, fijngehakt
  • 125 gram pancetta in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1,5 liter groentenbouillon (of water met 2 bouillonblokjes)
  • 400 gram spinazie, gewassen
  • 150 gram rijst, Vialone Nano
  • 2 eetlepels geraspte Parmigiano-Reggiano

Verwarm de olie in een grote pan, voeg de ui, de prei, de pancetta en de aardappelen toe, en sudder op een laag vuur gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen. Stoom de spinazie, of breng met het aanhangend water 5 minuten aan de kook. Kruid met een beetje peper en zout. Laat uitlekken, hak fijn, en voeg toe aan de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de rijst toe en laat nog een kwartiertje sudderen, of tot de rijst gaar is. Voeg de kaas toe en een beetje versgemalen zwarte peper. Goed doorroeren en dan onmiddellijk serveren.

Posted in primi.

Tagged with , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.