Skip to content


Crostini con salsiccia di maiale e stracchino

SALSICCIA-MAIALE

Toen ik als kind op bezoek ging bij mijn grootouders, werd er altijd rauw varkensgehakt op tafel gezet om op de boterham te smeren. Mijn grootmoeder strooide daar dan nog een dikke laag zout over, en het feest was compleet. Als ik mijn moeder mocht helpen bij het maken van balletjes voor in de soep, verdween één op de twee balletjes in mijn mond, rauw wel te verstaan. En ook nu nog, wanneer ik worsten bak verdwijnt er gegarandeerd een flink stuk rauw gehakt voor het de pan raakt. De Duitsers weten dus blijkbaar ook wat goed is met hun recept voor hackepeter.

Dit recept is in vele regio’s van Italië populair, en heeft zelfs een eigen Fanpage op Facebook met meer dan 27.000 fans!

In dit recept wordt het varkensvlees wel degelijk flink doorgewarmd in de oven, dus geen gezondheidszorgen. Je hebt wel een goede kwaliteit worstvlees nodig. Je mengt het gehakt met stracchino kaas, en dit smeer je dan royaal op schijfjes ciabatta brood. Schuif de toastjes 10 à 15 minuten in een warme oven, en serveer onmiddellijk.

Posted in antipasto.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.