Skip to content


Penne alla carbonara con asparagi – Pasta met asperges

Dat asperges uitstekend samengaan met eieren, boter en peterselie bewijst het recept asperges op vlaamse wijze overduidelijk. En ook een hollandaise saus is een perfecte begeleider voor deze lekkernij.

Italianen vinden dan weer dat kaas (en dan vooral Parmigiano-Reggiano of Pecorino) onontbeerlijk is bij hun meestal gegrilde en groene asperges.

Onderstaand recept probeert deze twee werelden samen te brengen, door een carbonara bereiding als saus te gebruiken voor de pasta: eierdooiers gemengd met geraspte Parmigiano-Reggiano.

Ingrediënten

 • 16 mooie witte asperges, in stukjes gesneden van 3 à 4 centimeter
 • 300 gram penne
 • 2 eieren
 • 60 gram geraspte Parmigiano-Reggiano
 • 50 gram boter
 • een handje gesnipperde bladpeterselie
Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water (stomen kan natuurlijk ook).  Kook ondertussen de pasta in ruim, gezouten water. De eieren loskloppen en er de geraspte kaas en wat versgemalen zwarte peper doorroeren.  De boter smelten in een pannetje, en zodra de boter begint te bruisen de asperges toevoegen.  De pasta afgieten, en onmiddellijk de boter met de asperges toevoegen. Goed mengen en dan het kaas-eiermengsel erdoor roeren en alles in een voorverwarmde schaal doen. Bestrooien met de gehakte peterselie en onmiddellijk opdienen, met eventueel nog wat extra geraspte Parmigiano-Reggiano.
Drink hier een droge witte wijn bij, en probeer eens een Belgische Müller Thurgau als knipoog naar de “Vlaamse wijze”

Posted in pasta, primi, Recepten.

Tagged with , , .


3 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. gonzo says

  Ik heb het daarjuist gemaakt. En… het is fantastisch lekker!!!

 2. cucinone says

  Ja, dat was inderdaad niet duidelijk aangegeven in het recept. De bedoeling is effectief dat de asperges in stukjes worden gesneden van ongeveer 3 à 4 centimeter.

 3. ingrid says

  Worden de asperges in stukjes gesneden of gaan ze geheel in de pasta ?Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.