Skip to content


Fettuccine ai funghi porcini – Lintpasta met eekhoorntjesbrood

fettucine ai funghi porcini

Dit recept is nog maar eens het bewijs dat je met weinig ingrediënten en in een mum van tijd een fantastisch gerecht op tafel kan zetten.  Doe wel eens de moeite om je pasta zelf te maken, en maak het gerecht met eekhoorntjesbrood of een andere soort boleet, niet met gekweekte paddestoelen, en je zult versteld staan van het resultaat.  Als je zelf geen pasta wil maken, koop dan een goede kwaliteit gedroogde eierpasta.  Het moet wel lintpasta zijn, maar verder heb je de keuze (tagliatelle, fettuccine, pappardelle, …).

Laat de geraspte kaas achterwege bij dit recept.

Ingrediënten

 • 300 gram fettuccine, gemaakt van verse eierpasta
 • 300 gram eekhoorntjesbrood, schoongeborsteld en in stukken gesneden
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 knoflookteentjes, gesnipperd
 • 1 glas droge witte wijn
 • 1 takje rozemarijn
 • snuifje peperoncini
 • zeezout
 • vers gehakte bladpeterselie
De olijfolie verwarmen in een pan.  Voeg de knoflook, rozemarijn, peperoncini en paddestoelen toe, bestrooi met zout en laat gedurende 5 minuten bakken.  De witte wijn toevoegen en laten inkoken.  De pasta al dente koken in ruim gezouten water, laten uitlekken en toevoegen aan de pan met de paddestoelen. Goed mengen, bestrooien met de gehakte peterselie en onmiddellijk opdienen.

Posted in pasta, Recepten.

Tagged with , , , .


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. cucinone says

  Een paar correcties: truffels worden gevonden onder de grond, en dus niet geraapt. Verder zijn truffels, eenmaal opgegraven, maar zeer beperkt houdbaar (pakweg 5 dagen), dus rijpen moeten ze zeker niet.
  Wat wel waar is, is dat elke truffelsoort zijn eigen periode heeft. De zwarte truffel waar je naar verwijst staat in Italië bekend als de tartufo nero pregiatio, de echte zwarte wintertruffel, die optimaal is vanaf december tot maart. En als je over Franse truffels spreekt, denk je toch meer aan de Périgord, niet aan de Provence of de Bourgogne…
  Super truffels komen uit San Miniato in Toscana, waar we een gedegen leverancier hebben. Misschien een idee om het langs die weg te proberen. Als je helemaal uit de bol wil gaan, kun je daar ook witte truffels bestellen, die rond Kerstmis perfect zijn. Alleen kom je er dan niet met een € per gram…

 2. cath says

  vraagje ivm zwarte truffel…
  in de Provence kennen we iemand die ze zelf gaat zoeken, met zijn hond/varken. Jaarlijks koop ik er olijfolie en een truffel. Hij jaagt zelf en heeft ons toen ook diepgevroren everzwijn en ree gegeven. heeeeerlijk!
  ik heb hem gebeld en hij beweert dat als ik een truffel tegen kerst wil die nog niet echt rijp zal zijn. Hij kan me een opsturen, maar zal dus niet perfect zijn. Hij heeft ze nog maar net geraapt.
  prijs is voor hem 1 euro per gram, meer is diefstal beweert hij.
  beste franse soort = melanosporum.
  ik mag absoluut geen uit Bourgogne kopen…µEnfin, gezien mijn slechte ervaring met oudjaar vorig jaar bij de poulier in mechelen, ben ik verwittigd.
  wat raad jij aan?
  Zal ik toch maar die franse bestellen van meneer terrasson in provence en iets minder rijpe truffel serveren in de kalkoenvulling?
  kus, cathSome HTML is OK

or, reply to this post via trackback.