Skip to content


Cappelli di porcini alla griglia – Gegrild eekhoorntjesbrood

 

Het paddestoelenseizoen is in Italië al bezig, en binnenkort krioelt het weer van paddestoelenzoekers in de bossen.   Porcini (eekhoorntjesbrood) zijn nog steeds de meest gezochte en begeerde paddestoelen.  Als je zelf enkele mooie exemplaren vindt of kan kopen, moet je dit eenvoudig recept eens proberen.

Ingrediënten

  • 4 grote exemplaren eekhoorntjesbrood, steel verwijderd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne reepjes gesneden
  • zout
  • olijfolie
Wrijf de paddestoelen schoon met een vochtig doekje of een paddestoelenborstel.  Maak enkele inkepingen met een scherp mesje, en duw hier de knoflookstukjes en wat zout in.  Besprenkel met de olijfolie en rooster ze aan beide kanten op de barbeque (of onder een grill) tot ze donkerbruin en zacht zijn.   
Je kan de paddestoelen zo serveren, of boven op een gegrilde steak leggen.
Geef er een krachtige rode wijn bij.
 

Posted in contorni, Recepten.

Tagged with , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.