Skip to content


Parmigiano-Reggiano

Je zou niet zeggen dat ik in Toscana verblijf: na het artikel over de roomboter nu Parmigiano-Reggiano.

Maar ook nu weer een goede reden: een toffe kaaswinkel in Pistoia (Spaccio del Parmigiano), en zowaar, weer een prijswinnaar, ditmaal van de allerbeste Parmigiano! Nu dat is pas een overwinning: tenslotte zijn er nog zo’n 400 producenten. De kaas in kwestie is de Matricola 200 van de kaasmakerij Fratelli Dotti; de caseificio is gelegen in Bibbiano, wat als bakermat van de Parmigiano wordt beschouwd. Ik proefde de kaas van juni 2006,dus na de klassieke 24 maanden rijping. En inderdaad, een absolute topkaas. Ik serveerde de kaas na het hoofdgerecht, gewoon in stukjes gebroken. Maar ik had de kaas ook als antipasto kunnen geven, eventueel met enkele drupjes aceto balsamico tradizionale di Modena: een antipasto dei ricchi.

Posted in Cucinone.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.