Skip to content


Panzanella

Panzanella, de klassieke broodsalade met tomaten werd op deze blog al besproken (hier).
Mits de juiste ingredienten (oud brood van een goede kwaliteit, rijpe tomaten en ui) is dit een verfrissend zomers gerecht, dat makkelijk te bereiden is. Alleen ziet het er vaak niet zo smakelijk uit: logisch als je weet dat het hoofdbestanddeel oud brood is dat een tijd in water wordt geweekt om het opnieuw eetbaar te maken.
Maar een restaurant in Lucca presenteerde mij een versie die wel de ingredienten bevatte maar overigens helemaal niet op panzanella leek. Bij nader inzien zou het eigenlijk ook geen panzanella mogen heten. Het oud brood verscheen onder de vorm van bruschette en daartussen lagen de tomaten en de ui. Een streepje balsamico maakte de “vernieuwing” compleet. En zo zie je maar dat zelfs in Toscana al wel eens wordt geexperimenteerd.

Posted in antipasto.

Tagged with .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.