Skip to content


Burro di panna fresca – Verse roomboter

Een artikel over verse roomboter op een blog over de Italiaanse keuken?!

En waarom niet? We mogen niet vergeten dat bepaalde regio’s van Italia veel koeien hebben, en dat sommige van de bekendste Italiaanse kazen gemaakt worden van (rauwe) koeiemelk, zoals bijvoorbeeld Parmigiano-Reggiano.
De reden van dit artikel is dat ik een pakje boter vond dat zonder meer beweerde de beste boter van de wereld te zijn. Dat is uiteraard een straffe uitspraak, en nader onderzoek wees uit dat deze erkenning afkomstig was van de Wine Spectator, dus enige objectiviteit zal er wel geweest zijn. De winnaar is Beppino Occelli .
Het heeft niet zo veel zin om de discussie aan te gaan of dit nu echt de beste boter van de wereld is. Ze smaakte alleszins fantastisch en de bewering talmente buono che si puo mangiare anche da solo vond ik niet overdreven.
Boter gaat uitstekend samen met prosciutto crudo, en meer in het algemeen met een schotel affetato misto. Besmeer een stukje witbrood rijkelijk met boter en beleg met een plak rauwe ham. Zalig! En als je niet de beste boter van de wereld te pakken krijgt, gebruik dan de beste boter die je kan vinden: dat zal in Belgie of Nederland niet zo moeilijk zijn.
Ik geniet ondertussen van de boter van Beppino, de Toscaanse zon en een koel glas Montecarlo bianco van Villa del Teso…

Posted in Cucinone.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.