Skip to content


Buon Ferragosto

Moederkesdag of “half oogst” heet hier in Italia “Ferragosto” en is een van de belangrijkste feestdagen van het jaar. Veel processies waar Mariabeelden prominent aanwezig zijn, en natuurlijk veel en lekker eten.
Ik koos een restaurant ver weg van alle feestdrukte, in een klein dorpje verstopt tussen de marmergroeven in de buurt van Carrara: Colonnata, bekend van de “lardo”. Ristorante Da Venanzio gelegen op het piepkleine dorpspleintje heeft een kaart die zich toelegt op gerechten met lardo en truffels. Het degustatiemenu biedt een rijke antipasto misto, 3 primi bestaande uit ravioli, lasagnette verde en crespelle, gevolgd door 2 hoofdgerechten, lam en varkensvlees. Daarna is er nog een dessert naar keuze van de kaart. Als wijn een Ca’ del Bosco uit Franciacorta, gevolgd door een Primitivo uit de Salerno. Prijs voor de menu was een zeer redelijke 35€ per persoon (exclusief drank).
Een aanrader, ook al voor de spectaculaire rit en de kans om een souvenir te kopen in de vele marmershops op de weg. Reserveren is een must.
Ristorante Da Venanzio
Colonnata
T +39 0585 758062

Posted in Cucinone, Restaurants.

Tagged with , .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Rozemarijn says

    Maria Hemelvaart toch?Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.