Skip to content


Cantine aperte

25 mei aanstaande gaat in Italië de Cantine aperte dag door:  meer dan 800 wijnhuizen zetten dan hun deuren open voor het grote publiek. Vorig jaar trok het evenement 1 miljoen bezoekers.

Wie op dat moment in Italië is mag deze kans niet laten liggen.  Ondanks het feit dat het een groot evenement is, is de gastvrijheid er nog zeer groot.  Het is dan ook niet ongebruikelijk dat, naast de wijnproeverij, er ook flink wat hapjes op tafel komen.  Zelf waren we ooit eens uitgenodigd door een wijnhuis, waar we werden vergast op een 7-gangenmenu met het beste dat er in de wijnkelder lag.  

Vanzelfsprekend is er niet alleen gelegenheid tot proeven, maar kan er ook gekocht worden.

Een volledige lijst met alle opengestelde wijnhuizen van Italië is niet beschikbaar; de info kan wel worden verkregen bij de lokale toeristische informatiedienst, het internet, of je kan hier een bestand downladen voor je GPS.

 

 

Posted in Wijn.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.