Skip to content


Love food, hate waste

lovefood

Veel mensen gooien zonder het te beseffen jaarlijks grote hoeveelheden voedsel weg. Denk maar aan brood dat is hard geworden, conserven die de vervaldatum zijn gepasseerd, fruit en groenten die rot zijn geworden. Vaak staan we er niet bij stil hoeveel voeding we jaarlijks weggooien. Een studie in Nederland toont aan dat elk gezin jaarlijks 110 tot 165 kg voeding weggooit.

Dit is zonde aangezien het niet enkel gaat om het weggooien van voedingsproducten, maar tevens om een verspilling van geld. Ten slotte vergooi je ook nog eens de energie die werd gebruikt voor het klaarmaken, verpakken en transporteren van het voedingsproduct. En durf niet te zeggen dat je nooit voedingsproducten weggooit, want het overkomt iedereen wel eens dat een product slecht geworden is en in de vuilnisbak moet worden gekieperd.

Posted in Cucinone, milieu.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.