Skip to content


Patate arroste all’aglio e rosmarino – Ovengebakken aardappelen met knoflook en rozemarijn

potatoes.jpg

2008 werd uitgeroepen tot “International Year of the Potato” door FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations).   Uitstekende gelegenheid om een eenvoudig, favoriet aardappelgerecht uit Toscana te posten.

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen, geschild
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en plat gedrukt
  • fijngehakte naaldjes van 2 flinke takjes rozemarijn
  • Peper en zout

De aardappelen een 10-tal minuten koken in licht gezouten water (ze zijn dan nog niet gaar).  Afgieten en laten afkoelen.  Snij de aardappelen in grote stukken.  Verhit de oven tot 180°C.  Giet de olijfolie in een ovenvaste schaal en zet deze 5 minuten in de oven, zodat de olijfolie heet wordt.  Doe de aardappelen, de knoflook en de rozemarijn in de ovenschaal (voorzichtig, de olijfolie kan spetteren!), en kruid met royaal grof zeezout en versgemalen zwarte peper.  Goed mengen en de schaal terug in de oven zetten voor 30 minuten.

Deze aardappelen gaan uitstekend samen met lam, geit of een bistecca.

patate.jpg

Posted in contorni, honger, Recepten.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.