Skip to content


Menu for hope

menuforhopesidebar.gif

Menu For Hope is aan zijn 4de editie toe, en loopt van 10 tot 21 december.  Het is een initiatief van Foodbloggers over de hele wereld en wordt getrokken door Pim Techamuanvivit.  In feite is Menu For Hope een tombola: je kunt lotjes kopen voor 10$ per stuk via de site van Firstgiving, en je kunt zelf aangeven voor welke prijs je meespeelt.  Dit houdt de loterij die wereldwijd is relatief kleinschalig, zodat je toch kans maakt iets te winnen.  Als je een lotje koopt en dit inzet op het keukenbezoek bij elBulli met Ferran Adrià is je kans heel wat kleiner, dan wanneer je kiest om een jong geitje een naam te mogen geven.  Er zijn echt wel leuke prijzen bij, veelal afkomstig uit Frankrijk en Italië.

Alle details kun je terugvinden op de blog van Pim: de volledige lijst met de te winnen prijzen, en hoe je moet deelnemen.  Je kan ook een lijst zien met enkel de Europese prijzen op de website van Foodbeam.

En wat gebeurt er met de opbrengst?  Die gaat via UN World Food program naar kleinschalige steun aan kinderen in Lesotho: zij krijgen een echte schoollunch; hiermee worden ze niet alleen gevoed, het is ook een stimulans om naar school te gaan en er te blijven.

Jammer dat ik dit initiatief te laat ontdekte, en geen prijs meer kon uitreiken.  Volgend jaar beter, en dit jaar gewoon lotjes kopen!

De trekking vindt plaats op woensdag 9 Januari.  Winnaars worden verwittigd via e-mail, maar toch ook maar even de website controleren voor alle zekerheid.

Posted in honger.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.