Skip to content


Free Rice

Free rice

Als je zin hebt om je Engels bij te spijkeren, moet je bovenstaande link maar eens aanklikken.  Je komt dan terecht op een eenvoudige site, waar je een woordspel te zien krijgt: een Engels woord, met vier verschillende verklaringen, waarvan uiteraard één de juiste is.

Als je het juiste antwoord aanklikt, schenk je 20 korrels rijst, om zo te helpen de honger de wereld uit te helpen.  Als het fout is, heb je iets bijgeleerd, en je gaat gewoon door, zolang je maar wil.  Maar wat betekent nu in godsnaam 20 korrels rijst?  Niets uiteraard.  Tenzij je weet dat afgelopen maand (november 2007) er 4,768,969,790 rijstkorrels bij mekaar werden geklikt.  Impressionant getal, maar hoeveel is dat dan?  Ik heb de oefening voor jullie gemaakt, en heb uitgerekend dat in 1 kilogram rijst 38.000 korrels rijst gaan.  Omgerekend is er in november dus 125 ton rijst weggeschonken. 

Dus tijdens die regenachtige dagen in de komende kerstvakantie: spelen maar!

Posted in honger.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.