Skip to content


Gastkok & kwis (vervolg)

Hier dan de oplossing van de kwis: het menu dat werd bereid met het boodschappenlijstje, evenals de bijhorende recepten.

Pinzimonio

Pinzimonio

De selder, wortel, paprika en het witloof schoonmaken, in reepjes snijden en mooi schikken op een dienbord samen met de radijsjes en enkele kerstomaatjes.  Erbij serveer je een kommetje van de beste olijfolie (bij voorkeur een ietwat peperige Toscaanse) op smaak gebracht met een beetje peper en zout.

Ravioli di magro

Met de hulp van een pastamachine pastavellen bereiden met 300 gram bloem en 3 eieren.  De spinazie laten slinken in een warme pan, en kruiden met een beetje peper en zout.  Laten afkoelen, alle vocht eruit knijpen en fijnhakken.  De ricotta erdoor mengen, evenals flink wat geraspte Parmigiano-Reggiano.  een beetje nootmuskaat erover raspen, en indien nodig verder op smaak brengen met peper en zout.  Theelepeltjes van deze vulling op één helft van de pastavellen leggen.  De andere helft erover klappen, met de vinger goed aandrukken, en met een gekarteld pastawieltje in vierkantjes snijden.  Gedurende een 3-tal minuten koken in gezouten water.  Ondertussen een flinke klont boter smelten en hierin de fijngesneden salie zachtjes fruiten.  De ravioli voorzichtig afgieten, in een serveerschaal scheppen en overgieten met het boter-saliemengsel.  Afwerken met geraspte Parmigiano-Reggiano.

Pesce al forno con pomodorini e purea di patate al zucchini

Een klassieke aardappelpuree bereiden (met boter, nootmuskaat, peper en zout) en hierdoor een in staafjes gesneden courgette roeren, die voorafgaandelijk werd gestoofd in wat olijfolie.  Warm houden.

De kerstomaatjes in een ovenschaal doen, op smaak brengen met peper, zout en gedroogde origano, en in een voorverwarmde oven schuiven van 180°C gedurende ongeveer 20 minuten. De visfilets in een ovenschaal leggen, een eetlepel olijfolie erover gieten, op smaak brengen met peper en zout, en een beetje witte wijn toevoegen.  Indien gewenst enkele citroenschijfjes erop leggen.  Eveneens in de oven schuiven gedurende een tiental minuten.  Controleer regelmatig de gaarheid van de vis.

Serveer met de geroosterde kerstomaatjes en de aardappelpuree.

Macedonia

cocktail.jpg 

Alle fruit zorvuldig wassen, schillen en in gelijkmatige stukjes snijden.  In een grote serveerschaal doen. Naargelang de zoetheid van het fruit en persoonlijke smaak kan een beetje suiker worden toegevoegd, evenals een scheutje witte wijn.  Laat bij voorkeur enkele uren marineren zodat de smaken kunnen intrekken.

Posted in antipasto, menu, pasta, primi, Recepten.

Tagged with , , , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.