Skip to content


Zaterdagavondmenumetvrienden

Vandaag┬áhadden we bezoek van vrienden van mijn vrouw ­čśë┬á Ik kon pas om 4 uur beginnen met koken, en het bezoek was aangekondigd voor 6 uur, met het verzoek een apart menuutje te regelen voor de 5 aanwezige kinderen (leeftijdscategorie 3 jaar – 9 jaar).

Op de korte tijd die ik had, werd het volgende menu klaargestoomd:

Antipasto

Voorgerecht was een kervelsoep, en als hoofdgerecht serveerde ik kip met olijven, vergezeld van een simpele salade met mosterdvinaigrette en aardappeltjes uit de oven, gebakken in ganzenvet. En als dessert mousse van ricotta en mascarpone, op smaak gebracht met espresso.

Als wijn een fles champagne bij de antipasto, en een Orvieto classico bij de rest van het menu.

De kindjes kregen ook de kervelsoep, en dan penne met balletjes in tomatensaus, gevolgd door ijsjes.

Al met al een geslaagd menu, snel klaargemaakt en vooral gezellig.┬á Boodschap: maak het niet te moeilijk, laat vrienden in de keuken meegenieten terwijl je kookt, leg uit, laat proeven, vraag meningen, …

En doe de afwas ’s anderendaags ­čÖé

Posted in menu.

Tagged with .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. catherine dewinter says

    de vrienden van uw vrouw zijn nog steeds aan het nagenieten van de gezellige en “lekkere” avond!
    merci!Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.