Skip to content


Cozze marinate al prezzemelo- gemarineerde mosselen met peterselie

Dit eenvoudig recept kan best geserveerd worden als onderdeel van een antipasto misto.  Het kan ruim op voorhand worden klaargemaakt, ziet er spectaculair uit, en smaakt heerlijk.

Bereid 1 kg mosselen op de klassieke manier, met odori (ui, selder, peterselie, tijm en een teentje knoflook) en een glaasje witte wijn. Maak ondertussen de marinade: 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel citroensap, 5 eetlepels olijfolie, een gesnipperd sjalotje en een groot handvol fijngehakte bladpeterselie.  Breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper.

Verwijder één helft van de mosselschelpen en leg de mosselen op een grote dienschaal.  Doe een beetje marinade in elke mossel, dek af met vershoudfolie en laat minstens één uur marineren op een koele plaats (niet de koelkast!).

Posted in antipasto, Recepten.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.