Skip to content


Honger

Is het ethisch verantwoord om een blog over eten op te starten als er nog zo veel honger in de wereld is?  Is het niet pervers om te praten over de kwaliteit van kappertjes, als kinderen sterven van honger?

Ik ben niet van plan om me te beperken tot de kwaliteit van kappertjes, of de matige kwaliteit van de Barolo dit jaar.  Moeilijkere onderwerpen, zoals verantwoord produceren van voedsel worden niet uit de weg gegaan.

En dus ook niet honger.  Een gevoel dat weinigen in onze rijke westerse beschaving nog kennen, en dat is maar goed ook.

Op 13 mei  is er weer de Walk the World, een actie op inititatief van Fight Hunger.  Hierbij een warme oproep om mee te wandelen, of minstens even de website te bezoeken, en eventjes stil te staan bij de problematiek: kinderen die sterven van de honger …

Posted in honger.

Tagged with .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.